Sophus Søbye Arkitekter logo
SOPHUS SØBYE
ARKITEKTER APS.

Fremtidens bæredygtige multihus

En af vores hovedidéer er at skabe en struktur, hvor bygning og landskab går op i en højere enhed, hvor Pulsen derigennem opnår en ny og stærk bygningsidentitet for  Balling. Bygningen er tænkt som en serie af tage, som bevæger sig fra nord til syd,  hvorunder  forskellige aktiviteter finder sted, og hvorpå diverse udendørsaktiviteter udøves.
Vi foreslår, at den nye bygning  integrerer sig med det eksisterende multihus, for således at skabe en synergi og social interaktion. Vi foreslår derudover en kompakt bygning, som har en logisk opdeling, såvel fysisk som funktionelt, således at man kan nyde godt af såvel indendørsindretningen som af dens omgivelser. Vi ønsker at bibeholde det nuværende multihus struktur og har i sinde at genbruge denne som vores udgangspunkt i vores formelle  arkitektoniske forslag. Med denne placering, skaber vi en offentlig  plads  mellem  skolen og Pulsen; en sydvendt tribune hvorfra man har udsigt til hele området og med mulighed for solbadning eller for at se en fodboldkamp.

Fakta

Årstal:  2011
Type: 3. præmie i åben konkurrence.
Bygherre: Balling Kommune
Ydelse: Totalrådgivning
Entreprisesum: 65 mill kr.
Størrelse: 3750 m2
Samarbejdspartnere: David Vega y Rojo

For at sikre størst mulig social, økologisk og økonomisk bæredygtighed, har vi valgt at placere Pulsen samme sted, som Balling Hallen befinder sig i dag.

Funktion Pulsen er indrettet med udgangspunkt i en gade, som fortsætter gennem bygningen fra øst til vest, og som samtidigt forbinder pladsen med parkeringspladsen og indgangsvejen. Denne indendørs gade fungerer som ankomsthal, hvorfra man har adgang til alle bygningens sektioner. På denne rummelige gade finder man trappeopgange, kontorer, reception, toiletter og garderobe.
Caféen ligger tæt ved bygningens vestlige indgang.

Det er bygningens naturlige mødested og betjenes både indendørs og udendørs. Fra caféen har man direkte udsigt over landskabet, pladsen, svømmebassinet og fodboldbanerne.

Lige i midten af ​​gaden kan multihallen bruges til forskellige formål, og det at den befinder sig så tæt på omklædningsrummene,  gør den ideel til fysiske  aktiviteter  som for eksempel  yogaundervisning. Hallens direkte  kontakt med den indendørs gade gør det nærliggende at benytte den til begivenheder såsom koncertereller konferencer, og sidst men ikke mindst, gør hallens tilknytning til pladsen det muligt at benytte området som udendørs scene.
Spaen er placeret i det sydøstlige hjørne af bygningen, og er tænkt som en halvø med udsigt mod både øst og vest, således at man derfra kan nyde godt af både morgen- og aftensolen. Der er mulighed for at åbne ud til det fri, så brugerne om sommeren nemt kan benytte det udendørs svømmebassin.

For at sikre størst mulig social, økologisk og økonomisk bæredygtighed, har vi valgt at placere Pulsen samme sted, som Balling Hallen befinder sig i dag.

Sportshallen bliver ikke flyttet. Med vores ændringsforslag, vil området komme til at virke større, med mere naturligt lys samt visuel kontakt til alle de aktiviteter der vil finde sted  i bygningen . Rundt om sportshallen findes der omklædningsrum, service område der  og  opbevarings muligheder, hvilket er nødvendigt for at sikre stedet den optimale ydeevne. Fra marken og mod vest kan man åbne en stor dør ud til hovedpladsen, som gør det muligt at skabe et stort indendørs og udendørs rum, til større arrangementer, som for eksempel en sommerfester, julemarkeder eller lignende.
På første sal,  kommer man direkte op til det centrale sundhedscenter og aktivitets- og  kulturcenter. Der kan man komme op ved hjælp af enten

trapperne eller elevatoren, som begge er placeret i enderne af ​​Pulsens indendørs gade.

Sundhedscentret, som befinder sig langs  den  østlige  frontside, har sin egen indgang, som i sagens natur gør det til en mere privat enhed, hvilket i nogle tilfælde kan være ønskværdigt. Aktivitets- og kulturcentret er placeret på bygningens sydvendte side af ”hovedgaden”, med udsigt til sportshallen.
Fra aktivitets- og kulturcentret og fra trappesatsen kan man komme ud på den sydvendte terrasse, hvorfra man kan nyde udsigten over området eller deltage i en af de mange aktiviteter der finder sted på bygningens tagflade. Fra taget kan man også påbegynde eller afslutte en spadseretur i parken: Pulsen er nemlig blevet Ballings nye hjerte.